Készült: 2020.04.04.22:18:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 196. felszólalás
Felszólaló Kárpáti Zsuzsa (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Babák képviselő úr figyelmébe ajánlom, akkor, amikor az Állami Számvevőszéket idézi, akkor legyen olyan kedves pontosan idézni, ugyanis az Állami Számvevőszék a bevételek tervezésénél kifejezetten pozitívumként említette meg és értékelte, hogy megalapozottak a bevételi előirányzatok. Azt is említette az Állami Számvevőszék, hogy korrekt javaslat készült; ezt is pozitívan említette meg az Állami Számvevőszék. A kiadási oldalnál pedig azt is elmondta, nagyon örül annak, és pozitívumként említette, hogy a szolidaritási elv megjelenik az egészségügyi költségvetésben, és hogy a biztosítási rendszereket fenn kívánja tartani a kormány; ezt is pozitívumként említette meg az Állami Számvevőszék.

 

(16.30)

Tisztelt Képviselőtársaim! Lehet, hogy ezt el akarják önök hallgatni, mint ahogy azt is el akarják önök hallgatni, hogy az előző kormány által benyújtott kétéves költségvetéshez az Állami Számvevőszéknek az volt a véleménye, hogy sem az államháztartásról szóló törvénynek, sem pedig a jogalkotási törvénynek nem felelt meg, és még egyéb más számos kifogást is tett hozzá az Állami Számvevőszék. Tehát, képviselőtársam, amikor mérünk, akkor lehetőleg egyenlő mércével mérjünk, és lehetőleg korrektül idézzük az Állami Számvevőszéket is.

Mint ahogy felhívnám képviselőtársam figyelmét arra is, hogy 1999 májusában a kormány az elmaradt ügyeletekre az egészségügyben, ami 20-22 milliárd forintot tett ki, ígéretet adott, de nem fizette ki. Majd 2000-ben a Semmelweis-nap alkalmából Gógl Árpád és a minisztérium azt nyilatkozta, hogy 15 milliárdot kap az egészségügy, és ezzel az egészségügy elindult a kátyúból kivezető úton. Erre is emlékezzenek, képviselőtársaim, amikor rajtunk kérnek számon dolgokat.

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai