Készült: 2020.04.05.00:00:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 192. felszólalás
Felszólaló Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:24


Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretném felhívni kormánypárti képviselőtársaim figyelmét arra, hogy amikor itt a Fideszt bírálják, akkor elsősorban tükörbe kellene nézni. (Babák Mihály: Így van!) Elmondtam délután is, hogy három és fél éve az önök csapata kormányoz, az a szakértő kormány, amelyet beígértek a 2002-es választásokon, csak úgy tűnik, hogy a mutatvány nagyon megbukott.

Szeretném idézni az SZDSZ elnökének a mai Népszabadságban megjelent nyilatkozatát: “Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy nem folytatható tovább az a politika az országban, amelyik összevissza ígér fűt-fát-bokrot.ö - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Tehát azt gondolom, hogy ez a nyilatkozat is azt mutatja, hogy önök három és fél éven keresztül fűt-fát ígértek ennek az országnak, és ezt bizonyítja az is, hogy ennek a fűt-fát ígérgetésnek mi lett a vége. Ami itt elhangzott, amit már önök sem tagadnak, hogy az országnak milyen komoly adósságállománya van. De ezt az adósságállományt kinek kell majd visszafizetni? Azt hiszem, nekünk meg a gyerekeinknek, meg az unokáinknak. Tisztelt Képviselőtársaim! Van önökben akkora bátorság, hogy ekkora terhet kell rakni a gyerekeinkre és az unokáinkra?

Nő a munkanélküliség, az infláció kicsit csökkent, stagnált, de nem annyit csökkent, mint amennyit az Orbán-kormány idején. (Derültség, zaj a kormányzó pártok soraiban.) Tisztelt Képviselőtársaim! Ha visszaemlékeznek, az Orbán-kormány kezdetén 17-18 százalékos inflációról mentünk le 7-re. (Dr. Wiener György: Először nézze meg az adatokat, utána beszéljen!) Úgyhogy én arra kérném önöket, hogy a felesleges fűt-fát ígérgetés helyett inkább a tényekről beszéljünk.

Még szeretném az egyik pénzügyminiszterük nyilatkozatát felolvasni, egyet-kettőt. “Ez a költségvetés minden esélyt megad arra, hogy Magyarország sikeres legyen a csatlakozás folyamán. Az önök előtt fekvő költségvetés végrehajtásával 2004-ben már nem emelkedik tovább az államadósság, a magyar gazdaság pedig minden esélyt megkap arra, hogy jövőre már egyensúlyi növekedési pályán mozogjon.ö Hát, mi ez, ha nem fűt-fát való ígérgetés, amelyet László Csaba pénzügyminiszter két évvel ezelőtt itt a parlamentben ígérgetett?! Önök most is ugyanezt folytatják, és ez nagyon kockázatos.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  192  Következő    Ülésnap adatai