Készült: 2020.04.04.23:23:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 180. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az imént elhangzott Katona képviselő úr részéről, hogy miért így vitatkozunk. Ha lennének szívesek figyelni, akkor beszélgethetnénk arról, hogy miről és miért így vitatkozunk.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Szabó képviselő úr is igyekszik a saját hibáját, a saját kormánya hibáját az ellenzékre testálni. Régi trükk, csak kérem, ezt az ország kevésbé hiszi. Általában ők nem tárgyalnak velünk, hanem kijelentenek. Beterjesztik a törvényjavaslatot - miről beszéljünk, amikor a szociális törvényt már elrendezték magukban? Mondják a magukét, nem fogadnak el tőlünk semmit, paneleket mondanak, demagógiát, és populista módon próbálják az igazukat bizonyítani.

Hogyan tudnak elszámolni - és ez a kérdés -, tisztelt képviselőtársaim, a tehetetlenségük kapcsán a saját lelkiismeretükkel, amit itt mondanak, ebben a Házban? Minek ez a sok hazugság? Miért kell ámítani a magyar közvéleményt? Cselekedni kellene - cselekedni, helyesen és jót, időben, ez nagyon nehéz feladat. És önök ezzel a feladattal nem bírtak megbirkózni.

Ez az önök gondja, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim. Ne bennünk keressék a hibát! (Dr. Orosz Sándor: Nem keressük.) Nem tudnak az ígéreteikkel elszámolni, és túl sok hazugság terheli a lelkiismeretüket. Ez az óriási baj!

Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó képviselő úr dicsekszik a közoktatás állapotával. Akkor cáfolja meg, mondjon ellent - miért vesznek el a magyar közoktatástól pénzt? Nekem a Számvevőszék leírta, hogy 35,5 milliárddal csökken az egészségügyre fordítható forrás is. Ezt cáfolják meg! Miért kevesebb 15 év után? (Dr. Vojnik Mária: Micsoda? Miket beszél maga összevissza?) Úgy költekeznek, hogy a kezeik közül szétfolyik és kifolyik a pénz. Próbálják meg becsukni a tenyerüket, ne vigyék haza a pénzt, hanem hagyják az állam költségvetésében, és higgyék el, sokkal többre fogja futni. Ez az én javaslatom.

Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!)
Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai