Készült: 2020.04.04.23:48:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 166. felszólalás
Felszólaló Dr. Kökény Mihály (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Figyelve ezt a vitát, és a vissza-visszatérő kártyaszimbólumra gondolva, sajnos azt kell mondanom, hogy nekem a kibic jut eszembe, az a kibic, akinek semmi se drága, mert önök is emelik a tétet, amit az emberekkel fizettetnének ki.

Sokan önök közül - Sisák képviselő úr délelőtt - említették a parlagfű áldozatai iránti állítólagos érzéketlenségünket. Nos, hadd mondjam el önöknek, hogy 2005-ben az állampolgári adófelajánlások több mint háromszorosát költöttük a parlagfű elleni küzdelemre területfejlesztési, önkormányzati, vasúti és közútkezelői előirányzatokból, és hatékony tárcaközi együttműködés, megújuló növényvédelmi szabályozás, közmunkaprogramok és színvonalas kommunikációs kampányok együttes hatásának tulajdonítható az, hogy lendületet kapott a parlagfűmentesítés az országban. Elmondhatom önöknek, tisztelt képviselőtársaim, hogy a pollenkoncentráció idén először, hosszú évek után átlagosan mintegy 20 százalékkal csökkent az országban. (Lengyel Zoltán: Mert esett az eső!)

 

(16.00)

És 2006-ban is így lesz, mert a források okos koordinációjával tudjuk ezt az ütemet tartani. Ez igaz és ez érvényes a népegészségügyi program egészére is, hiszen 30 milliárd forintos támogatás áll rendelkezésre a legkülönbözőbb fejezetekben a program céljaira.

Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ellenzék! Mi elhoztuk ide a költségvetést a parlamentbe, tisztességgel vállaltuk a megmérettetést. Önök négy évvel ezelőtt bebújtak a kétéves költségvetés köpenyébe, megfutamodtak a vita elől.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai