Készült: 2020.04.04.23:53:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 160. felszólalás
Felszólaló Göndör István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bizony, Tállai képviselő úr, a hazugságból épített kártyavár úgy dől össze, ahogy ön ezt bemutatta. Én ebből csak a kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó résszel, és mindazokra a képviselőkre szeretnék reagálni, akik ezt érintették.

Egyetlenegy dologban értünk egyet, hogy igen, fontosak a magyar gazdaság számára a kis- és középvállalkozások, de éppen ezért, hogy milyen hazugságok hangzottak el, csak próbálom önöknek elmondani, hogy mi az, ami történt az elmúlt két évben. Vegyük a foglalkoztatást! Ahogy segítjük a fiatalokat, segítjük az 55 éven felülieket a járulékterhek átvállalásával, ahogy csökkentjük az egészségügyi fixet. Tisztelt Képviselő Úr! 4500 forintra tetszettek felemelni négy év alatt, most, 1-jétől 1950 forint, mint 1998-ban! (Babák Mihály: Negyedik éve kormányoztok! Csönd!) De folytatom a sort. Az adókedvezmény az informatikai fejlesztéseket 33 százalékkal… - a jelenlegi adótörvényekben a tárgyi eszközöknél már 100 ezer forintot írhatnak le egyszerre, és 10 százalék társasági adót fizethetnek. De menjünk tovább! Az iparűzési adó 200 százalékát vonhatják le az adóalapjukból. Ha ezek nem kedvezmények, akkor nem tudom, hogy micsodák!

Még egyet az adókról Surján képviselő úrnak. Ha egy icipicit odafigyelne arra, ami itthon történik: ha 26 forintról 21 forintra csökken az adófizetőnek a személyi jövedelemadó befizetendő összege, akkor, ugye, ez kisebb szám. Ön arról beszélt, hogy növekszik. Ön még arra emlékszik, képviselő úr, amikor ön itt ült a padok között, és emelték évről évre a személyi jövedelemadó mértékét. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van!)

Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai