Készült: 2020.04.05.00:40:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 158. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Szabó Képviselő Úr! Figyelmébe ajánlom, hogy figyelje a folyamatokat, amit az ön pártja és koalíciós társa, az MSZP és a szabad demokraták tesznek az elmúlt években. Figyelmébe ajánlom, hogy nincs már Magyarországon, de Európában sem olyan szervezet, amellyel a kormány, ez a kormány a költségvetés kapcsán ne állna vitában, ne veszett volna össze, ne vesztette volna el a hitelességét.

 

(15.50)

Sorolom önnek, hogy melyek ezek: először is a magyar vállalkozók, az áfavisszatartás miatt. Mondja, miért volt erre szükség? A jó gazdálkodás miatt? A következő az Alkotmánybíróság, aki eltörölte önöknek azt a nagyszerű javaslatát, hogy a tizenharmadik havi bért át lehet vinni. Ezt miért kellett megcsinálni? (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Azért kellett megcsinálni, mert át akarták verni a magyar közalkalmazottakat, és át akarták verni a magyar költségvetést. Önök vitában állnak folyamatosan a Magyar Nemzeti Bankkal, de ezt önök politikai síkra terelik. (Göndör István: Járai tereli politikai síkra.) Ez az egyetlen olyan szervezet, amelyik következetesen kiáll a feladata, az árstabilitás mellett. Önök természetesen a Magyar Nemzeti Bank sikereit magukénak érzik; legyen úgy, az a lényeg, hogy az infláció jó irányba halad. Önök vitában állnak az Állami Számvevőszékkel immár több éve folyamatosan. Az Állami Számvevőszék minden évben megmondta, hogy tarthatatlan és teljesíthetetlen a költségvetés; a következő évire is megmondta. A legnagyobb probléma most már az, hogy határon túl is léptek: önök vitában állnak az Európai Unióval, az Európai Bizottsággal. Önök vitában állnak azért, mert a regisztrációs adót törvénytelenül szabályozták, vitában állnak azért (Gőgös Zoltán: Védjük a magyar érdekeket. Keményen.), mert az áfaarányosítást nem tették meg úgy, ahogy azt az Európai Bíróság most kimondta, vitában állnak az autópálya-elszámolás miatt, vitában állnak az Eurostattal; önök mindenkivel vitában állnak.

Önök egyet gondolnak: hogy jól teszik a dolgokat a költségvetés kapcsán. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Hogyha ez igaz, akkor miért állnak ezekkel a szervezetekkel vitában, miért állnak a magyar vállalkozásokkal, a magyar lakossággal vitában? Erre válaszoljanak! (Taps az ellenzéki padsorokban. - Közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Babák Mihály: Székfoglaló, csak melyik széken, az a kérdés.)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai