Készült: 2020.04.05.00:46:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 138. felszólalás
Felszólaló Lengyel Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy érzem, hogy az agrárköltségvetés kapcsán egy kicsikét kezd elszabadulni a pokol. Vannak tények, amit nem lehet elkerülni. (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiból. - Gőgös Zoltán: Négyszázmilliárd forint…) Elmondtuk, a 400 milliárdban sokkal kevesebb a nemzeti rész, mint a polgári kormány utolsó évében volt. Azt ígérték, hogy a falugazdász-hálózatot meg fogják tartani, meg fogják erősíteni (Gőgös Zoltán: Működik!), kötelezettségek vállaltak, aláírta a miniszter, aláírta a miniszterelnök. Nincsen benne a költségvetésben a falugazdász-hálózat bővítésének a lehetősége sem. (Gőgös Zoltán: Ne mondjál ilyet!) És folytathatnánk még a sort.

Ugyanígy fognak járni vidéken a kisiskolák, ahol elvették a normatívát, be kell zárni őket az önkormányzatoknak. És nem önök fogják elvinni a balhét, hanem a kistelepülésen lévő polgármesterek, jegyzők lesznek nemkívánatos emberek a faluban akkor, amikor arra kényszerülnek a képviselőtársaikkal együtt, hogy bezárják ezeket az intézményeket. Ez van benne a magyar vidék számára a 2006-os költségvetésben, nem más.

Benne van egy kötelező körzetesítés is, amivel nem fognak jobban járni az emberek, mert számtalan esetben sokkal többe kerül. (Gőgös Zoltán: Padlássöprés van!) Körülbelül még a padlássöprés hiányzik, Gőgös képviselő úr (Dr. Géczi József Alajos: Tegyél javaslatot!), mert egyelőre a 2006-os költségvetés a magyar vidék és a mezőgazdaság számára nem sok jót mutat, újat kellene helyette csinálni.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  138  Következő    Ülésnap adatai