Készült: 2020.04.05.00:25:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 136. felszólalás
Felszólaló Dr. Szabó Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tudjuk; kártyavárként fog összeomlani, minden eddigi költségvetés érzéketlen az emberek gondjaira, luxusbaloldal - megtanultuk, tisztelt képviselőtársaim, éppúgy, ahogyan az ápoltak az ideggyógyintézetben hosszú idő után összezárva (Tóth István: Nagy bátorság ezt elmondani!); már csak a számát mondják a viccnek, és ha valaki azt mondja, hogy 317, akkor különösen sokáig nevetnek, mert ezt még nem hallották.

De, tisztelt képviselőtársaim, ezeken a szlogeneken kívül önöktől csak egyetlen dolgot hallottunk ma itt egész nap: több pénzt. Mintha bizony azt a költségvetést olyan nagyon stabilizálná az, ha kétszer annyit fogunk kiadni. És amikor azt mertük kérdezni, hogy ugyan tessék már egyszer megmondani, hogy honnan adjuk azt a több pénzt, melyik tételből, akkor Lasztovicza képviselő úr kis híján felrobbant a méltatlankodástól, hogy miért őket kérdezzük, ők itt csak ötleteket adnak, hogy hova lehetne még több pénzt. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Tizenhat miniszter van!) Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönjük, ötleteink nekünk is vannak, csak a libák döglenek folyton.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az oktatásról is el tetszettek mondani, hogy mi minden tragédia zajlik le benne. Ettől függetlenül sajnos az a helyzet, hogy jövőre az oktatásra 5,3 százalékkal fogunk több pénzt költeni, mint idén, és egészen pontosan 69,8 százalékkal fogunk többet költeni, mint a 2002-es költségvetési évben, amit önök irányoztak elő. (Dr. Hargitai János: Kár, hogy az ÁSZ nem ezt mondja!) Ugyanezek a számok az alapfokú oktatásra 0,1 százalék, illetve 71,2 százalék, a középfokú oktatásra pedig 3,5 százalék, illetve 113,6 százalék.

Tisztelt Képviselőtársaim! Azt, amilyen ütemben a kiadások növekednek, nem fedezi a bevételek növekedése. Mondják meg, hogy honnan vegyük el!

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai