Készült: 2020.04.05.00:38:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 126. felszólalás
Felszólaló Borkó Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Csatlakozva az előttem szóló képviselőtársamhoz, én is a luxusbaloldal 2006. évi költségvetéséről váltanék néhány szót önökkel.

A 400 milliárdos FVM-költségvetésből a jövő évben ez a költségvetés egyetlen fillért sem tartalmaz a közel 2 millió hektárnyi magyarországi erdők fenntartására. Az erdészeti feladatok címszó alatt találunk ugyan 4 milliárd 240 millió forintot, de ez pontosan ugyanannyi, sőt még 10 millió forinttal kevesebb is, mint amit a magán-erdőgazdálkodók erdőfenntartási járulék, illetve erdővédelmi bírság címen ebbe az alapba 2006. évben kénytelenek lesznek befizetni. (Tállai András fölhelyezi a kártyavár tetejére az utolsó két lapot. - Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból.)

Nem jut egy fillér sem a már letermelt erdők újratelepítésére, de nincs egy fillér sem a következő évi költségvetésben az úgynevezett közjóléti erdőgazdálkodásra, a parkerdők, az erdei kisvasutak fenntartására. Nem jut egyetlen fillér sem a következő évi költségvetésben a magán-erdőgazdálkodók támogatására, a magán-erdőgazdálkodás fellendítésére szolgáló integrátori hálózat működtetésére.

(14.50)

Nem találjuk a költségvetésben az egyébként a tavalyi évben nagy hanggal elfogadott nemzeti erdőprogramra szánt forrásokat sem. Erre sem szán a jövő évi költségvetés egyetlen fillért sem. De hogyha egyéb dolgokat nézünk: a földhivatalok ellehetetlenülnek, a mezőgazdasági kutatás-fejlesztés ellehetetlenül a következő évi költségvetés támogatásának, illetve a kevesebb forrás biztosításának révén. Tehát azt gondolom, azt gondoljuk, hogy ez a költségvetés, bár még el se fogadták, valóban olyan, mint egy kártyavár, és hamarosan, a jövő év első felében ez a kártyavár össze fog omlani.

Arra kérjük kormánypárti képviselőinket, hogy igyekezetünket, amivel ezt a költségvetést mi módosítani vagy javítani próbáljuk, önök is támogassák.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzék padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  126  Következő    Ülésnap adatai