Készült: 2020.04.04.23:27:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 108. felszólalás
Felszólaló Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:31


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Itt hallgatva a tegnapi és a mai vitát, az jut az ember eszébe, hogy a kormánypárti képviselőtársaim elfelejtik azt, hogy három és fél éve önök kormányoznak.

(14.10)

A negyedik költségvetést csinálják az országnak. (Közbeszólások az MSZP-frakció soraiból.) Emlékezzünk vissza, hogy a 2002-es kormányváltás után, amikor az első pár hónapot élte az ország, önök azt mondták, hogy a gazdaság nagyon jó állapotban van, van pénz osztogatni, mert az Orbán-kormánynak voltak tartalékai (Közbeszólások az MSZP-frakció soraiból.), amelyeket önök szétosztanak. Egy pillanatra… (Közbeszólások az MSZP-frakció soraiból.) Egy pillanat! Vissza kell lapozni a parlamenti jegyzőkönyveket. (Közbeszólások az MSZP-frakció soraiból.) Most mi történik? Most azt kérik tőlünk számon, hogy jelöljük már meg, honnan lehet pénzt szerezni. Önök hároméves kormányzás után mit tettek le az ország asztalára, hogyha egy olyan gazdaságot, amely jól ment - ezt mondta a miniszterelnök, Medgyessy (Közbeszólás az MSZP-frakció soraiból: Péter!) miniszterelnök úr is, a pénzügyminisztere is ezt mondta -, lehet osztogatni, akkor most hova tűnt a pénz, uraim? Mit csináltak a magyar gazdasággal, ha most az ellenzéken kérik számon azt, hogy jelöljük már meg, hogy honnan lehet forrást találni és mire? (Közbeszólások az MSZP-frakció soraiból. - Gőgös Zoltán: Tokajból!)

Tisztelt képviselőtársaim, gondolkodjanak el, vegyék elő a jegyzőkönyveiket, és nézzék meg, hogy milyen gazdaságpolitikai vonalat szántak ennek az országnak! Mert úgy látszik, hogy dübörög, de nagyon erősen, a lejtőn.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai