Készült: 2020.10.26.11:20:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

144. ülésnap, 162. felszólalás
Felszólaló Iváncsik Imre (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás honvédelmi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:50

Felszólalások:  <<  162  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A téma, amely felvetődött, azért is érdekes lehet, mert ha honvédségi ingatlan, akkor mindenki azt gondolja, hogy automatikusan a Honvédelmi Minisztérium az illetékes.

Szeretném a válaszomban azt is megvilágítani, hogy ez nem egészen így van, hiszen a kormány az említett döntésében arról is határozott az elmúlt évben, hogy hatékonyabbá kívánja tenni az átadási mechanizmust. Ennek a törvényi hátterét az államháztartásról szóló 1992. évi többször módosított XXXVIII. törvény 2003. november 27-i módosítása teremtette meg, ezt követően a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kidolgozta a megfelelő eljárási rendet, amely az önkormányzati tulajdonba adás jogszabályi hátterét, egész folyamatát, a kérelmek nyilvántartásba vételi rendjét, a döntés-előkészítést és a kormány döntését követő feladatokat is összefoglalja, és az önkormányzatok tevékenységének a megkönnyítése érdekében ez az összefoglaló az önkormányzatok hivatalos közlönyében 2004. február 12-én megjelent.

Úgyhogy azt tudom válaszolni nagyon határozottan a polgármester úrnak, hogy amennyiben az önkormányzat a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál ezen igényét bejelenti - úgy ítélem meg, hogy tűzoltólaktanya létesítése olyan közfeladat, amely beletartozik ebbe a körbe -, akkor az egyetlen olyan dologra, ami a Honvédelmi Minisztériumra tartozik, a nyilatkozat kiadására készen állunk, és örömmel kiadjuk azt a nyilatkozatot, amely alapján az önkormányzat tulajdonba kaphatja az említett ingatlant.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti oldalon.)

Felszólalások:  <<  162  >>    Ülésnap adatai