Készült: 2020.09.26.05:16:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

45. ülésnap (2002.12.23.), 90. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Remélem, hogy ezt a két percet az MSZP- és az SZDSZ-frakció még türelemmel meghallgatja.

Kuncze Gábor frakcióvezető, mesemondó és mókamester úr töredékpártja újra félre akarja vezetni a magyar társadalmat (Közbeszólás az MSZP soraiból: Ehhez tényleg kell egy kis türelem!), mint tette azt ebben az esztendőben áprilisban a választási kampány idejében, amikor is azt hazudta a magyar társadalomnak, hogy 18 százalék szja-kulcsot fog bevezetni. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Miről beszélsz? - Nem arról beszél!) Most azonban más a helyzet, tisztelt képviselőtársaim. Eddig csak teóriákat hallgattunk, most hadd mondjak el egy konkrét történetet!

Edelény egy kis város Északkelet-Magyarországon, 12 ezer lakossal, ahol 1995 és 2000 között felütötte a fejét a kábítószer-fogyasztás. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Meglátszik!) Kérem szépen, az elmúlt két-három esztendőben ez teljesen megszűnt, egészen a múlt hétig (Közbeszólások az MSZP soraiból.), egészen a múlt hétig szűnt meg, amikor is 16 darab fiatalkorút kellett a rendőrkapitányságnak kihallgatnia kábítószer-fogyasztás miatt. (Folyamatos közbeszólások az MSZP soraiban.) Már felütötte a fejét újra a kábítószer-fogyasztás ebben a régióban is.

Eörsi Mátyás képviselő úrnak csak annyit szeretnék üzenni: mi megpróbáljuk úgy nevelni a gyermekeinket, hogy fel se merüljön bennük, hogy megkóstolják a kábítószert, szemben önökkel. És tudják, hogy mi a legszomorúbb ebben? Ebben az a legszomorúbb, hogy a Magyar Szocialista Párt ebben a kérdésben is megadja magát, lefekszik az SZDSZ-nek azért, hogy ezt a koalíciót egyben tartsa, és ezért kész feláldozni a magyar társadalmat is. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai