Készült: 2020.09.27.09:16:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

37. ülésnap (2002.11.26.), 341. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Én is Gulyás József képviselő úr hozzászólására szeretnék néhány gondolattal reagálni, de én a mondandója első részéhez, az önkormányzatok című fejezethez.

Örömmel hallom, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Szocialista Párt képviselői között vannak olyanok, például Devánszkiné dr. Molnár Katalin, aki jó egy órával ezelőtti hozzászólásában hangot adott annak, hogy aggódik az önkormányzatok költségvetési finanszírozása miatt - a jövő éviről beszélünk természetesen -, és ő konkrétan a kistelepülésekről beszélt.

Gulyás képviselőtársunk azt mondta, hogy nemes vállalás volt a kormány részéről a közalkalmazotti béremelés. Úgy gondolom, tudja ön nagyon jól, hogy az ellenzéki képviselők is megszavazták ezt a béremelést, tehát ezzel egyetértettünk; viszont akkor mi még nem tudhattuk - nyilván önök már sejthették -, hogy a kormány úgy gondolja végrehajtani ezt a béremelést, hogy ennek a finanszírozását jórészt az önkormányzatok nyakába óhajtja varrni.

Hogy mennyire nem igaz, hogy Gulyás és Veres képviselő urak módosító javaslata megoldást nyújt a problémákra, arról az előbb már egy kétpercesben beszéltem, amikor elmondtam, hogy egy tízezer fős településnek usque 3 millió forint fog jutni az önök módosító javaslatából, ami körülbelül huszad része a forráshiány szükséges fedezetének. Ezzel egybecseng egyébként az Állami Számvevőszék véleménye, ahol leírja, hogy az összes igény csak a közoktatási béremelésre országos szinten 184 milliárd forint, és 113 milliárd forintra nyújt fedezetet az állami normatíva emelése, tehát itt is látszik az a körülbelül hússzoros igény, ami hiányzik ebből.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  341  Következő    Ülésnap adatai