Készült: 2020.09.19.11:12:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap (2002.11.18.), 196. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Újra Gúr Nándor képviselőtársam hozzászólása késztetett arra, hogy még egyszer hozzászóljak. Látszik, hogy mennyire másként gondolkodunk. Gúr képviselő úr azt mondta, hogy a minimálbér-emeléssel egyedül a központi költségvetés járt jól. Én meg azt gondolom, illetve mi azt gondoljuk, hogy azzal a nagyon nagy arányú minimálbér-emeléssel, amelynek során 19 ezer forintról két esztendő alatt 50 ezer forintra emeltük a minimálbért, azok a nagyon nehéz helyzetben lévő családok jártak jól, akik az addigi nettó 15 ezer forint helyett most már nettó 45 ezer forintot tudnak hazavinni. Mi erről így gondolkodunk, önök pedig teljesen másként. Egyébként ebből is látszik, hogy melyik oldal is a szociálisan érzékeny oldal igazán ebben a parlamentben. Úgy gondolom, hogy nem önök azok, akik szociálisan annyira érzékenyek.

 

 

(18.00)

 

 

A másik pedig a Happy End, az Ezüsthajó és a Fidesz közeli cégek országrabló ténykedése: ez nap mint nap előjön, Kuncze Gábor frakcióvezető, humorista és mesemondó többek között minden ülésen előhozza ezt a dolgot is.

Én most azt szeretném önöktől megkérdezni, hogy ha az Orbán-kormány olyan sok pénzt ellopott, és ennek ellenére fejlődött ez az ország, Mária-Valéria híd, Magyar Állami Operaház, és hadd ne soroljam azt a rengeteg beruházást, amit ez a kormány véghezvitt, és a jövő évi költségvetési tervezetük önöknek így néz ki, önök mennyit akarnak ellopni. Erre válaszoljanak! (Taps a Fidesz soraiban. - Dr. Kis Zoltán közbeszól.)

 
Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai