Készült: 2020.09.25.03:29:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap (2002.11.18.), 182. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Gúr képviselő úr hozzászólása késztetett természetesen arra, hogy néhány gondolatára reagáljak.

A minimálbér adómentességét hangoztatják a szocialista képviselőtársaink nagyon sokszor. Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Azok a családok, amelyek gyermekeket neveltek, a minimálbér után eddig sem fizettek adót. Tehát önök azoknak a családoknak semmit nem segítettek, kivéve azt a körülbelül 700 forintot, amit a 20 százalékos családipótlék-emelés jelent. Ennyit, és semmi többet, úgyhogy úgy gondolom, ezzel nem kellene kérkedni. De nyugodtan tegyék, hiszen ezek a családok nagyon jól tudják, hogy semmit sem adtak nekik.

A másik kérdés, amire állandóan vissza-visszatérnek, az az, hogy üres kasszát kaptak a Fidesz-kormánytól örökül. Szeretném megkérdezni önöktől, hogy ha üres kasszát kaptak, miből fizették ki a közalkalmazotti béremelést, és ha a nyáron két hónap alatt meg tudták teremteni ennek a forrásait, akkor szeretném megkérdezni önöktől, hogy a jövő évi költségvetés miért így néz ki, ahogy kinéz, miért nem emelik a minimálbért, miért nem emelik a közalkalmazotti fizetéseket, és hadd ne soroljam tovább.

A jövő évre vonatkozóan, ha önök úgy gondolják, hogy ezt két hónap alatt elő tudták teremteni, akkor legyenek szívesek még nagyon sok módosító indítványt benyújtani a saját költségvetésükhöz, mert egy biztos, hogy így ez számunkra elfogadhatatlan lesz.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai