Készült: 2020.09.25.03:11:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

34. ülésnap (2002.11.18.), 158. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:41


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Füle István képviselőtársunk egy mondata késztetett arra, hogy szót kérjek. Mégpedig az a bizonyos egymilliárd forint, amelyet ebben az esztendőben - egyébként üdvözlendő módon - a szocialista-szabad demokrata kormány véleményem szerint az önkormányzati választás egyik kampányfogásaként vezetett be, mivel a hátrányos helyzetű települések - tudjuk mindannyian - nagyon nehéz helyzetben vannak, és nem nagyon tudják az önerőt a különböző pályázatokhoz biztosítani.

A céllal jómagam is nagyon egyet tudok érteni, hiszen én is olyan térségből jöttem, ahol hátrányos helyzetben vannak a települések. Viszont ezt az egymilliárd forintot negyven kistérségre óhajtotta a kormány elosztani, és nem nehéz kiszámolni, hogy ebből 25 millió forint jut kistérségenként. Úgyhogy ez egy nesze semmi, fogd meg jól című történet, adtam is meg nem is, és próbáljátok meg magatoknak beosztani. Ha hozzátesszük, hogy vannak olyan kistérségeink, amelyekhez negyven-ötven település tartozik, és ha még tovább számolunk, körülbelül kijön az a szomorú végeredmény.

Még egyszer hangsúlyozom, a céllal nagyon egyetértek, de ha valami nemes célt fogalmazunk meg, ahhoz olyan forrást kellene hozzárendelni, amiből már lehetne is ezeknek az önkormányzatoknak építkezniük.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai