Készült: 2020.09.23.02:02:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 316. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  316  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi három és fél esztendőben nagyon sok szó esett ebben a Házban a gázáremelésről. Ha hiszi, ha nem, nekünk, ellenzéki képviselőknek nem az a problémánk, hogy önök gázárat emelnek. Nekünk az a problémánk, hogy a választási kampányban Medgyessy Péter azt ígérte, hogy húsz évig nem fognak gázárat emelni - ez az egyik.

A másik az, hogy önök bevezették a nagyfogyasztói gázárat, amelybe belevonták például az önkormányzatokat és az önkormányzatok intézményeit is. Tisztelt Államtitkár Úr! November 1-jétől a nagyfogyasztóknak 19 százalékkal megemelkedik a gáz ára, akkor, amikor a következő esztendei költségvetésben az önkormányzatok részére semmiféle dologi normatívanövekedést nem ismer el a költségvetésük. Ugyanígy vannak egyébként az egyházak is, ők is nagyfogyasztóknak számítanak az önök szemében, például a gázfogyasztásnál.

Egy teljesen másik dolog: itt szó esett a külföldön tankolásról. Én a gazdasági bizottság egyik ülésén az ön főnökének, miniszter úrnak már jeleztem, de úgy vettem észre, hogy semmiféle hajlandóság nincs benne arra, hogy egy gazdasági diplomáciai lépést tegyen magyar vállalkozók, nevezetesen a magyar fuvarozók érdekében, akiket rengeteg fajta adóval sújtanak folyamatosan, és egyre emelkednek ezeknek a vállalkozásoknak a terhei. Gyakorlatilag példa nélküli az, hogy Németországból a nemzetközi fuvarozó vállalatok nem tudják az áfát visszaigényelni. Minden európai uniós országból vissza lehet igényelni.

Arra kérem most önt, legyenek kedvesek ezt a gazdasági diplomáciai lépést megtenni, vegyék fel a kapcsolatot német kollégáikkal, ezzel is mutassák azt, hogy igenis szeretnének a magyar vállalkozásokon segíteni.
Felszólalások:  Előző  316  Következő    Ülésnap adatai