Készült: 2020.09.25.16:26:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2005.11.03.), 304. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Most több mint egy fél órán keresztül hallhatták, hogy egyik képviselőtársuk, aki szintén kormánypárti padsorokban ül, a költségvetés egy kis szeletéről, hogy úgy mondjam, leszedte a keresztvizet. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a költségvetés bizony, amit önök beterjesztettek a tisztelt Ház elé, nem egészen olyan fényes, mint ahogy önök mondják.

Azt mondják, sokszor hallottuk ebben a vitában, hogy nem választási költségvetést készítettek. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy példán keresztül most meg fogom cáfolni önöket. Lenártek András képviselőtársam az előbb a hozzászólásában nagyon röviden, néhány mondat erejéig érintette azt a közmunkaprogramot, amely november és május között az önök jóvoltából megvalósul majd.

(21.00)

Azt nem tudják - és engedjék meg, hogy mint Edelény polgármestere is mondjam önöknek -, hogyan is működik ez a közmunkaprogram. Ehhez az önkormányzatoknak 37 százalék saját erőt hozzá kell tenniük, nevezetesen a jövő évi közcélú keretükből. Ez rögtön egy bökkenő ebben az egészben.

Ez a közmunkaprogram egyébként, higgyék el, nem más, mint egy egyszerű kampányfogás, ugyanis mit fognak ezek az emberek dolgozni novemberben, decemberben, januárban, februárban, és még mondhatnám, márciusban is, ugyanis télen nem lehet sem árkot ásni, nem lehet sem parkot ápolni, nem lehet járdákat építeni sem.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez egy nagyon egyszerű példa arra, hogy önök igenis választási költségvetést készítettek, mert ez a közmunkaprogram nem más, mint pénzpazarlás, nem más, mint pénzpocsékolás, és ez egyáltalán nem a takarékos állam irányába ható intézkedés az önök részéről.
Felszólalások:  Előző  304  Következő    Ülésnap adatai