Készült: 2020.09.21.17:11:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

101. ülésnap (2003.10.29.), 68. felszólalás
Felszólaló Molnár Oszkár (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR OSZKÁR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Önöket hallgatva elgondolkodtam azon, vajon önök, tisztelt kormánypárti képviselő hölgyek és urak, önmaguk elhiszik-e azt a sok-sok hazugságot, amit itt összehordanak. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Elgondolkodtam azon is, mi is a baj önökkel.

Nos, tisztelt kormánypárti képviselő hölgyek és urak, önökkel az a baj, hogy nem kormányoznak, hanem kommunikálnak, és a kommunikációjuk nem egyéb, mint a választópolgárok megtévesztését szolgáló hazugsághalmaz. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Az elnök csenget.) Miféle gazdaságpolitikáról beszélt például Kóródi Mária? Csak annyit szeretnék erre mondani a tisztelt televíziónézőknek - nem önöknek -, hogy senkinek ne higgyenek, csak önmaguknak. 1994. és 1998. között, a Horn-kormány idején Bokros-csomagot kaptak. 1998. és 2002. között, az Orbán-kormány idején lassú, de folyamatos életszínvonal-emelkedést kaptak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Kánaán!) 2002-től, a Medgyessy-kormány ideje alatt itt a Medgyessy-csomag. Nem kell hinni senkinek, tisztelt hölgyek és urak, 2004. január 1-je után mindenki a saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy ebben a költségvetési vitában kinek volt igaza.

Vagy miről beszélt például az önkormányzatokkal kapcsolatban Lamperth Mónika vagy Gy. Németh Erzsébet, mikor a különböző feladatokhoz kapcsolódó állami normatívák közül csak néhány növekszik, többsége változatlanul marad, és néhány normatíva csökken?

Tisztelt Kormánypárti Képviselő Hölgyek és Urak! Az önök elődei 1956-ban megakadályozták, hogy a magyar nép Európa szabad felében éljen, jövő májusban (Az elnök jelzi az idő leteltét.) önök koldusként vezetik be az országot az Európai Unióba. Ez a költségvetés üzenete. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai