Készült: 2021.09.22.00:46:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

158. ülésnap, 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:18

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Nem kíván. Most a módosító javaslatokról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1. pontja szerint, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 149 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta a módosító javaslatot.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a Országgyűlést, elfogadja-e a T/9927. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 196 igen szavazattal, 150 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az előterjesztést.

Soron következik a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Göndör István képviselő önálló indítványát T/10140. számon, az egységes javaslatot pedig T/10140/9. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, határozathozatal következik. Megkérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlés, hogy elfogadja-e a T/10140. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 191 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 150 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az országos területrendezési tervről szóló 2003. évi XXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán képviselők önálló indítványát T/8540. számon, az egységes javaslatot pedig T/8540/12. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal következik. Kérdezem, hogy a kormány álláspontját kívánja-e valaki ismertetni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a T/8540. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 338 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/7730. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/7730/264. és 288. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó már elhangzott.

Felkérem a jegyzőt, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyek nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást vagy előterjesztőjük visszavonta.

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai