Készült: 2020.08.11.11:16:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap (2005.05.31.), 186. felszólalás
Felszólaló Vári Gyula (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÁRI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen. Azért kértem megint egy kétpercest, hogy egy picit a légi biztosításokra rávilágítsak, csak hogy világossá váljon mindenki számára: az Európai Unió azokat a biztosítási limiteket, amelyeket a tavalyi évben még 1 millió SDR-ben, tehát a vonatkozó valutában határozott meg, euróban határozta meg, ezt most 30 millió euróra emelte föl. Tehát még egyszer mondom: a nemzeti szabályozásnak semmilyen ráhatása nincs a légibiztosítási díjakra direkt értelemben. Abban az értelemben, hogy ha a nemzeti szabályozásban a biztosítások önrészesedését képesek lennénk megváltoztatni 5 százalékról - hiszen a jelenleg fennálló szabályok szerint ez 5 százalék - akár 10-15-20 százalékra, ebben az esetben lenne ráhatása a nemzeti szabályozási körnek a biztosítási díjkockázatokra.

Én azt gondolom, hogy a repülőtér definíciója, amelyet Márton képviselőtársam említett, nagyon pontosan definiálja, hogy mi a repülőtér, a 71. § (19) bekezdésében, egyszer, és alapvetően a 74. §-ban az ellenőrzött repülőteret a harmadik részében. Való igaz, hogy ezekben az esetekben nagyon sok repülőtérre rá lehet húzni, hogy ez repülőtér vagy nem repülőtér, de nem taglalja a törvény a nyilvános és a nem nyilvános le- és felszállóterületeket.

Hiszen amit ön említ, és ebben van egy pici igazság, abban az esetben, ha nem nyilvános repülőtérről beszélünk vagy le- és felszállóterületről, az már repülőtérnek minősül. Hogy ezt most repülőtérnek vagy le- és felszállóterületnek nevezem, ez teljesen mindegy, hiszen a fogalom ugyanazt az objektumot takarja.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai