Készült: 2020.07.07.02:14:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2001.09.25.), 445. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  445  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): (Mikrofon nélkül kezdi hozzászólását.) Köszönöm szépen. Az adósságkezelési MSZP-s véleményhez szeretnék hozzászólni. Még egyszer szeretném elmondani, hogy az adósság... (Közbeszólások az MSZP soraiból: Mikrofont! - Dr. Latorcai János: Este van már! - Felteszi mikrofonját.)

Tehát az adósságkezelés nem egy egyszerű segély. Amikor kisebb és nagyobb összegű, de 50 ezer forint alatti tartozása van egy családnak, akkor nem azt mondjuk, hogy nem kell segíteni, nem kell megállítani az eladósodás folyamatában. Kár ezért összehasonlításokat tenni fizetések között, mert nem arról van szó, hogy nem akarjuk támogatni, hanem arról van szó, hogy nem egy nagy procedúrával járó folyamatnak, nem egy adósságkezelési tanácsadásnak akarjuk kitenni, hanem ilyen összegű adósság esetén a lakhatási támogatás eszközével kell élni, fűtési támogatással, rendkívüli segéllyel, rendkívüli gyermekvédelmi támogatással; mindaz, ami egyszeri és azonnal adható, nem pedig egy hosszú folyamat. Nem vesszük fel egy olyan listára, ahol utána neki mindenfajta tanácsadáson meg kell jelennie, hanem azonnal beavatkozva, preventív módon, ha lehet, meg kell akadályozni, hogy nagyobb mértékű adósság kialakuljon.

Tehát szeretném leszögezni, hogy kár itt ebben rossz szándékot sejteni, mert ebben nincs, hanem egy dologra, ami eddig nem igazán működött a szociális törvényben, mert volt már erre példa... - ezt más módon próbáljuk megfogalmazni; de nem kívánjuk kiváltani a rendkívüli segélyeket ezzel, illetve az azonnal adható támogatási formákat.

 
Felszólalások:  Előző  445  Következő    Ülésnap adatai