Készült: 2020.07.08.17:11:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

167. ülésnap (2000.10.20.), 142. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársak! Eörsi Mátyás úr, én úgy gondolom, hogy nagyon csúnyán megtámadott. Pedig szerintem az teljesen normális állapot, hogy egy felelősen gondolkodó család, egy felelősen gondolkodó nő akkor vállal gyereket, amikor átgondolja az alábbiakat, mert én így vállaltam gyereket: befejeztem-e a középiskolát, befejeztem-e a főiskolát, egyetemet - jó, ez nem szükséges -, van-e szakmája az embernek; tudott-e munkát szerezni; van-e lehetősége arra, hogy a gyerekének megfelelő taníttatást, megfelelő nevelést tudjon biztosítani.

Az a gondolatnak teljesen a kiforgatása, hogy a családtámogatási rendszer miatt, a családtámogatásért szülnek az anyák. De az teljesen normális, hogy azért ütemezik a gyermekek vállalását, mert tudják, hogy vállalhatják-e akkor, vagy el kell halasztani.

Én úgy gondolom, hogy a gyermekvállalás felelősség kérdése is. És a felelősséggel az anyáknak mindenképpen élniük kell ahhoz, hogy a gyermekeik viszonylagos jólétben, viszonylagos jövő birtokában nőhessek fel. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai