Készült: 2020.05.26.11:01:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

229. ülésnap (2009.10.08.), 100. felszólalás
Felszólaló Firtl Mátyás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FIRTL MÁTYÁS (KDNP): Tisztelt Képviselő Úr! Mondta, hogy milyen vidékről jött, szegény vagy gazdag vidékről, hogy Sopron szegény vagy nem. Nem említettem, mert önök azt mondták, hogy most már visszavonták ezt a gyermekétkeztetési kérdést, de egyébként Sopronban 5 ezer gyereknek kellett volna gyermekétkeztetésben részesülni. Akkor tessenek elgondolkodni, amikor egyik oldalon 600 millió vagy 458 millió a hiány a kórház adóssága nélkül, akkor Sopront, a soproni gyerekeket ugyanúgy sújtja.

A megoldás: azt hiszem, elég világosan kezdtem a hozzászólásomat, képviselő úr, a megoldást önöknek kellett volna két cikluson keresztül megtalálni, hogy az ország ne ide jusson, ahová jutott. Akkor, ha ezt a megoldást így teszik rá a következő kormányra, ezzel az adósságállománnyal, ezzel a büdzsével, amikor azt mondja, hogy a jövő évi költségvetés terhére oldják meg az egészségügy kérdését is, képviselő úr, ez nem megoldás. Ez az a kérdéskör, hogy hogyan lehet azt az időszakot átvészelni, amíg még hatalmon vannak, tehát az első három, négy hónapban még mindig valamilyen módon a hatalomban maradni, és a költségvetést úgy intézni, hogy önöknek még valami úton-módon ez működjön, de egyébként a másik kormányt meg a legnehezebb helyzetbe hozva.

(13.40)

Nem véletlenül mondja a Fidesz és a KDNP, hogy ezt a költségvetést vissza fogja vonni, az ingatlanadót nem fogja bevezetni, mert pontosan azok a bevételi tételek, amelyeket önök megfogalmaztak, még az ÁSZ által is az van mondva, hogy a bevételek nincsenek korrektül meghatározva. Úgyhogy, képviselő úr, ez is közgazdaság. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai