Készült: 2020.06.03.19:26:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2009.02.16.), 59. felszólalás
Felszólaló Firtl Mátyás (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FIRTL MÁTYÁS (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elején leszögezem, hogy a válaszát nem fogadom el, ellenben köszönöm, hogy az elírást megfelelő módon korrigálta, és a kérdésekre megadta a választ.

A gazdaság tragikus helyzetben van, államtitkár úr. Azt hittem, a sikerpropaganda helyett arról tud beszámolni, hogy mit tettek. Az, hogy valamit elrendeltek, még nem jelenti azt, hogy ezen a területen bármilyen előrelépés történt volna. A regionális fejlesztési tanácsok elnökei nem tudnak ezekről a 70 százalékos támogatási lehetőségekről. S nem a terveket kell bemutatni, tisztelt államtitkár úr, hanem a valóságot, azt, hogy Magyarországon mára hány ezer kis- és középvállalkozás, hány mikrovállalkozás, hány család ment tönkre, és hány munkahelyet tettek tönkre azzal a gazdaságpolitikával, amit eddig folytattak. Tehát nem válságmegoldó programok kellenek, hanem valóban tenni és cselekedni kellene ezek érdekében.

A válaszát nem fogadom el, képviselőtársaimat pedig felkérem arra, hogy ők se fogadják el.

(16.20)

Adjunk lehetőséget, hogy dolgozzák ki valóban azt a 70, illetve 50 százalékos támogatási rendszert. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  59  Következő    Ülésnap adatai