Készült: 2020.05.25.14:22:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2005.12.05.), 326. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  326  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Nos, Endre Sándor úr felvetéséhez és módosítóihoz kapcsolódva egy tényre szeretném fölhívni a képviselő úr figyelmét. Tulajdonképpen a Duna és a homokhátság problémája szorosan összekapcsolódik, és ezt valahol egységes komplexként kéne kezelni, hisz a homokhátság egyik fontos problémája, akárhogy is ellenkezik ez ellen a képviselő úr, a vízellátás problémája.

Márpedig vizet vinni a homokhátságra két úton lehetne. Vagy a Tiszából - mondjuk, egy csongrádi vízlépcső megépítésével -, vagy a hagyományos úton: Nagy-Duna, Soroksári-Duna-ág, Duna-Tisza-csatorna. Ezek összefüggő vízrendszerek, ez persze azért, hogy egy kicsit külön van véve, az nem véletlen, hiszen mindez a két terület önmagában véve is külön-külön projektet is megér, hiszen hozzá kapcsolódóan - mint ahogy a képviselő úr is mondta - kulturális, vagy mint a Duna-ági témában, mondjuk, rekreációs témák bőven kapcsolhatók, és mivel gyakorlatilag több megyére kiterjedően és milliós nagyságrendű embertömeget érint, ezért is szerepel itt ebben a témakörben.

Nekem egy kérésem van ellenzéki képviselőtársaimhoz, hogy a homokhátság ügyében - tény és való - több mint tíz éve létezik határozat, mezőgazdasági bizottsági albizottság is volt meg minden, most végre-valahára elindulhat egy kedvező folyamat, próbáljuk meg kitölteni, és például szerencse, hogy nem hangzott el mellette olyan érvelés, hogy nem értenek jelenleg egyet azzal, hogy például a Duna-Tisza-csatorna hajózhatóvá váljon. Egyelőre a minimálprogramokat próbáljuk meg teljesíteni, és talán majd egy következő ciklusú uniós terv esetén lehet ilyen távlatba nyúló témákat is megfogalmaznunk.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  326  Következő    Ülésnap adatai