Készült: 2021.06.14.07:25:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2011.05.02.), 4. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Először is azokkal a számokkal kezdeném a választ, amiket öntől hallottunk: 12, kis értékű tulajdon elleni bűncselekmény történt Gyöngyöspatán.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt 20 év felelőtlen kormányzása miatt a közbizalom a rendőrséggel szemben leépült. A polgárok nagyon sokszor az ilyen leszakadó, hátrányos helyzetű falvakban, mint Gyöngyöspata is, egész egyszerűen nem bíznak az igazságszolgáltatásban; nem bíznak abban, hogy a rendőrség valaha is el fog valamit követni azért, hogy a bűncselekmények elkövetői bíróság előtt feleljenek a tettükért, és ezért nem is fordulnak a rendőrséghez.

Ajánlom a belügyminiszter úrnak és a kormány más tagjainak azt, hogy nézzék meg a Barikád TV felvételeit, amit még a gyöngyöspatai Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület felbukkanása előtt készítettek. Ebben ugyanis a polgármestertől az ott lakó magyar emberekig mindannyian elmondták, hogy a cigányok valósággal letarolták Gyöngyöspatát, feltörtek pincéket, feltörtek lakóházakat, fényes nappal fosztogatták a kertek gyümölcsét, és ennek az állam erőszakszervezete, a rendőrség egészen egyszerűen nem volt képes véget vetni.

Egyben arra is felhívom a figyelmet, hogy az a tájékoztatás, amit a Fidesz által elfoglalt köztévé az elmúlt időszakban Gyöngyöspatával kapcsolatban folytatott, tisztességtelen, és méltatlan azokhoz az emberekhez, akik önként, a saját szabadidejüket és a saját pénzüket áldozták a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjaiként azért, hogy Gyöngyöspatán a közbiztonság helyreállhasson.

Méltatlan és tisztességtelen arról beszélni, hogy közbiztonságra veszélyes cselekmény történt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület részéről; méltatlan azt állítani, hogy tömegverekedésnek hívhatjuk azt a jelenetet, amikor nyolcvan, vascsövekkel, botokkal, karókkal felfegyverzett cigány félholtra ver négy darab fegyvertelen magyart. Méltatlan az, hogy egyetlenegy alkalommal nem adja meg a köztévé a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetőinek a lehetőséget arra, hogy bemenjenek, és (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) őszintén elmondják a közvélemény előtt a véleményüket.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  4  Következő    Ülésnap adatai