Készült: 2021.06.20.20:40:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2011.05.02.), 301. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:32


Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Igyekszem most már tényleg többet nem hozzászólni ehhez a témához, már csak azért sem, mert reményeink szerint a légi közlekedés kérdéseit a második félévben részletesen is ki fogjuk tudni tárgyalni, hiszen az új légügyi stratégia, illetve a légi közlekedésről szóló törvény, ha minden igaz, a második félévben kerül majd be a Ház elé.

De addig is talán annyit, tisztelt képviselőtársaim, akik itt a repülőterekkel problémáznak, ajánlom szíves figyelmükbe azt a kormányrendeletet, amely az elmúlt év második felében került kiadásra, december 20-án, amely a repülőterekről szól, a repülőterek fejlesztéséről, kategóriába sorolásáról. Erről bővebbet megtudhatnak képviselőtársaim, Tóbiás képviselő úr is.

(23.20)

Pontosan láthatják abban, hogy hogyan, milyen feltételekkel lehet repülőtereket fejleszteni, hiszen az a rendelet, amely még az önök kormánya idején lett kiadva, elég felületes volt, ez teljes egészében átdolgozásra került. Úgyhogy abban, hogy hogyan, miként, milyen feltételekkel, milyen kategóriával, milyen jellegű forgalommal lehet repülőtereket fejleszteni, abban ez pontosan szerepel.

Józsa képviselő urat ismét szeretném emlékeztetni, mert ismét saját magának mondott ellent: tehát azok a repülőterek ott voltak, és a város építette körbe a repülőteret, nem fordítva történt, nem hozták befelé a repülőteret, hanem a város építette körbe a repülőteret.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  301  Következő    Ülésnap adatai