Készült: 2021.06.20.02:21:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2011.05.02.), 295. felszólalás
Felszólaló Kőszegi Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  295  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KŐSZEGI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Eredetileg nem terveztem hozzászólni, azonban úgy gondolom, hogy ebben a vitában érdemes megemlíteni azt, hogy a közvetlen agglomerációban vannak olyan területek, amelyek gazdátlanok. Tehát ha ma valaki elindul Budapestről különböző irányban, sugárirányban, akkor azt tapasztalhatja, hogy különösen a fő közlekedési utak mentén abszolút gazdátlan területek, majdnem hogy balkáni vagy még annál alacsonyabb szinten kezelt területek vannak. Érdemes lenne itt pontosan meghatározni azt, hogy mely területnek ki a tulajdonosa, ki a gazdája, kinek kell gondozni, ugyanis egy darabig a főváros nem gondozza, aztán pedig a közvetlenül csatlakozó Pest megye nem gondozza az adott területeket. Ha valaki elindul például télen, vannak olyan szakaszok, ahol nincs hóeltakarítás. Itt az ország szívében, az ország közepén gaztenger fogadja az embereket, és sorolhatnám még mennyi probléma van. Úgy gondolom, hogy egy agglomerációs jogszabályban érdemes lenne ezeket is pontosítani és egyértelművé tenni azt, hogy ki miért felel, és minek kell hogy gazdája legyen.

Aztán a repülőterekkel kapcsolatosan nekem csak egy észrevételem lenne. Én nem gazdasági, hanem sport-, illetve turisztikai szempontból mondanám, hogy bizony a sportrepülőtereknek is helyet kell találni. És ha itt az ország szívében, a főváros közelében nem tudunk kulturált sportrepülőtereket kiépíteni, kialakítani, üzemeltetni, akkor ez bizony az egész ország fogadókészségére, illetve vonzerejére hatással lehet.

Köszönöm szépen. Azt hiszem, talán így is visszaéltem a még jelen lévők türelmével, bocsánat. Köszönöm a szót, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  295  Következő    Ülésnap adatai