Készült: 2021.06.20.09:52:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2011.05.02.), 291. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  291  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ezen a késői órán nem akarom feleslegesen húzni az időt, de Jávor Benedek és Józsa István képviselőtársaim is érintettek két olyan témát, amire - úgy gondolom - mindenképpen reagálni kell, ez pedig a Budapest környékén lévő két, konkrétan említett repülőtér, tehát a tököli és a budaörsi repülőtér kérdése.

Tisztelt Képviselőtársaim! Hadd tegyem fel önöknek a kérdést: ismernek önök akár Európában, akár a világ bármely más részén olyan gazdasági központot, urambocsá, fővárost, amelynek környékén ne lennének repülőterek? Szerintem nem tudnak ilyet mondani, ugyanis a világ természetes fejlődésének egyik velejárója, hogy fejlődik a légi közlekedés, hiszen ha egy gazdasági központ nem érhető el kellő gyorsasággal, onnan elmennek a befektetők, elmennek a fejlesztési központok, és elmegy minden.

Magyarországnak jelen pillanatban van egy darab nemzetközi repülőtere, és Budapestnek Ferihegy (Dr. Józsa István: Liszt Ferenc!) - bocsánat, így van, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér -, amely nem terhelhető folyamatosan tovább forgalommal, és kifejezetten a kisgépes és üzleti forgalmat ki kell terelni lehetőség szerint erről a repülőtérről, és igenis mind a két repülőtérnek meg kell adni a fejlesztés és a fejlődés lehetőségét.

Józsa képviselő úr úgy fogalmazott, hogy például a budaörsi repülőtér most már a város szívében, a város központjában van, ugyanakkor pedig előtte volt egy mondata, hogy ez a repülőtér már milyen régóta itt van, hiszen az édesapja is szállt fel onnan.

(23.10)

Nos hát, tisztelt képviselő úr, az a helyzet, hogy azoknak, akik a repülőtér környékére építkeztek, tudomásul kell venni, hogy ott repülőtér van, és nem a repülőtér alakult ott ki, hanem a repülőtér környékét építették be. Ez a helyzet Tököl környékén is, ez a helyzet Budaörs környékén is. Úgy gondolom, hogy akik oda építkeznek, és olcsón vásárolják fel a telkeket, azoknak tudomásul kell venni, hogy a környéken repülőtér van.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  291  Következő    Ülésnap adatai