Készült: 2021.06.16.21:34:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2011.05.02.), 273. felszólalás
Felszólaló Dr. Aradszki András (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  273  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ARADSZKI ANDRÁS, a fenntartható fejlődés bizottságának előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A fenntartható fejlődés bizottsága május 2-án megtartott ülésén 12 igen és 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartotta. A bizottság ülésén elhangzott, hogy a törvényjavaslat fontos, a fenntartható fejlődés szempontjából kiemelt értékeket is képvisel, nevezetesen: a törvényjavaslat a települési térségben 5 hektárt meghaladó kiterjedésű vagy 300 lakás elhelyezésére alkalmas új lakóterület kijelölését csak bizonyos feltételek mellett engedélyezi.

(21.30)

Fontosnak tartottuk azt, hogy az agglomerációs törvényjavaslatban az erdőgazdálkodási térség aránya közel 29 százalékra fog nőni remélhetőleg, és azt is, hogy a mezőgazdasági térség szabályozása az erdőgazdálkodási térséghez hasonlatosan az országos területrendezési törvény módosításával összhangban módosul. Eszerint a mezőgazdasági térség legalább 75 százalékát kell mezőgazdasági terület kategóriába sorolni.

A bizottsági ülésen elhangzott az is, hogy nagyon gondos, hosszas előkészítés után a helyi települések szerkezeti tervéhez igazodóan történt meg a jogszabály alkotása, amely nélkül ez a törvény ilyen formában nem kerülhetett volna benyújtásra. Összességében a bizottság - megismétlem - elfogadásra javasolta a törvényjavaslatot.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  273  Következő    Ülésnap adatai