Készült: 2020.04.01.20:50:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

339. ülésnap (2014.02.03.), 214. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az egyes országok bűnüldöző szervei közötti együttműködést elsődlegesen a szervezett bűnözés átalakulása, a határokat átlépő bűncselekmények számának növekedése, az új elkövetési formák megjelenése indokolja. Tapasztalataink szerint a bűnügyi együttműködésről szóló megállapodások jelentős mértékben elősegítik a terrorizmus, a szervezett bűnözés, az illegális migráció és az illegális kábítószer-kereskedelem elleni hatékony fellépést.

Jelen megállapodás célja, hogy konkrét szabályokkal rendezze Magyarország és a Török Köztársaság bűnüldöző szervei közötti együttműködést, és elősegítse a Balkánon át hazánkba, ezzel együtt az Európai Unióba tartó embercsempész- és kábítószercsempész-útvonalak felderítését, az illegális migráció megelőzését, valamint a fegyverkereskedelem elleni fellépést. A jelen megállapodás rögzíti az együttműködés területeit, az együttműködési formákra vonatkozó konkrét szabályokat, az együttműködő szerveket, az átadható adatok körét és a megkeresések sajátos tartalmi elemeit. A szervek közötti együttműködésre a büntetőeljárás keretein kívül a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés során kerül sor, amely nem érinti a bűnügyi jogsegély alapján az igazságügyi szervek hatáskörébe tartozó eljárási cselekményeket.

Tisztelt Országgyűlés! Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot megtárgyalni és támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai