Készült: 2021.05.08.23:57:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

23. ülésnap (2010.07.07.), 149. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  149  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Faramuci helyzetben is vagyunk, mert sajnálatos módon itt van előttünk egy ajánlás, ami tartalmaz 222 ajánlási pontot, de tudomásunk van néhány olyan módosító indítványról, amelyeket ez az ajánlás még nem tudott tartalmazni, viszont lényeges módosításokat tartalmaznak. Például van készülőben egy olyan módosító indítvány, amely érdekes módon bizonyos, a Fideszhez közel álló biztosítóegyesületeknek, biztosítóknak mentességet adna a bankadó-fizetési kötelezettségük alól.

Tisztelt Képviselőtársaim! Hát ez skandalum! Ilyen módosító indítványokat egy jogállamban nem lehet a határidő legvégén benyújtani a javaslathoz, ami az egyes politikai szervezetekhez közel álló biztosítóknak mentességet ad fizetési kötelezettségek alól.

Kérem a tisztelt kormánypárti képviselőtársaimat, hogy önök ne vegyék magukra ezeknek az indítványoknak az elfogadását, mert senki nem fogja az önök magyarázatát elfogadni, hogy ezt a módosító indítványt megszavazva hozzájárultak önök is egy olyan gyakorlathoz, ami jogállami keretek között elfogadhatatlan Magyarországon.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  149  Következő    Ülésnap adatai