Készült: 2020.03.30.22:07:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 92. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Én is Révész Máriusz felszólalásához kívánnék hozzászólni. Ifjú kora ellenére, kedves képviselőtársam, ténylegesen elég feledékeny, mert nem olyan rég volt, amikor még fideszes képviselőjelölt-társammal vitatkoztam Erzsébeten, vállalkozók előtt arról, hogy mennyi lesz a GDP növekedése. Kemény bírálat érte az MSZP-t az 5 százalékért, és kérdeztem tőle, hogy a Fidesz miért 7 százalékot mond. A válasz az volt, hogy úgy gondoltuk, hogy az a 2 százalék nem olyan sok. (Derültség és közbeszólások a Fidesz padsoraiban.)

Nos, ha ilyen megalapozott volt a Fidesz gazdaságpolitikája, akkor körülbelül erre alapozott, és ezért is hallgat annyira a párt- és politikai programjáról. Tehát végső soron azért kiderülhet, hogy amit akkor mondott, csak ígérgetés, és azt már jobb lenne elfelejteni. (Varga Mihály: És mi van a borral?) Visszatérve még erre a fórumra: a végén fideszes jelölttársamnak megveregették a vállát a vállalkozók, hogy ez olyan szép, hogy ez nem is lehet igaz. Rejtő-könyvben hasonló módon lehet ilyet olvasni.

Végül hadd mondjak még egy reagálást azzal kapcsolatban, hogy "bízunk benne, hogy nem lesz háború, nem lesz árvíz, nem lesz belvíz." Remélem - agrárosként mondom -, hogy eső lesz, mert nem hiszem, hogy a Fidesz jó kormánypolitikája által hullatott örömkönnyek elég lenne a mezőgazdaságnak. Köszönöm szépen. (Derültség és taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai