Készült: 2020.04.04.05:32:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 58. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A vitához annyiban szeretnék hozzájárulni, hogy itt elhangzanak kijelentések a '99. évi költségvetés teljesítésére vonatkozóan, s ezek a kijelentések alapozzák meg a 2000-2002-es költségvetési irányelvek kritikáját.

(12.10)

Én két tényszerű dologra szeretném felhívni a figyelmet. Amikor az ellenzék megírt beszédekről beszél, szónokol, én azt gondolom, az önök részéről is baj van, hogy mikor írják a beszédeket és milyen információk alapján.

Szeretnék visszatérni a '99. évi költségvetéshez. Önök rendszerint említik az elmaradt áfabevételeket. Szeretném önöket tájékoztatni, való igaz, hogy az első negyedévi adatok alapján kedvezőtlen helyzet alakult ki. Azonban ha önök ismerik az első négy hónap adatait - amihez egyébként nem nehéz hozzájutni, mert ugyanabból az újságból kiolvasható, amelyet Szekeres Imre említett -, ott a következő van: április utolsó két napjában 14 milliárd forint áfabevétel folyt be, összesen 296 milliárd az első négy hónapi áfabevétel, ami a tervezettek 30,1 százalékát jelenti. Való igaz - és lehet mérlegelni, hogy ez súlyos probléma vagy nem súlyos probléma -, 3,2 százalékkal még mindig elmarad az áfabevétel a költségvetési tervhez viszonyítva. Ez egy 10 milliárd forint körüli összeg.

Azt gondolom, ez az összeg nem ad alapot arra, hogy az ellenzék ilyen hevesen bírálja a költségvetésnek ezt az irányszámát, és azt gondolom, hogy mikor visszahivatkozik információkra, akkor legyen naprakészebb és tényszerűbb.

A másik tényszerű megállapításomat egy következő hozzászólásomban szeretném elmondani. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai