Készült: 2020.03.30.17:42:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

70. ülésnap (1999.05.07.), 28. felszólalás
Felszólaló Mádi László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. (Csige József: Ugye, megijedtetek?) Tisztelt Ház! Nem vagyunk megijedve, mielőtt bárki ebbe a hitbe ringatná magát.

Sajnos némi csalódással kellett tapasztalnom, hogy felszólalásomnak a konstruktív, építő javaslatokat indítványozó része nem igazán hallgattatott meg. Különösen a Szocialista Párt részéről negatív hangulatkeltés valósult meg, amely azt gondolom, komoly politikai (Dr. Kóródi Mária: Jaj, ne csináld!) és gazdasági veszélyeket is rejt magában. Ugyanis az a paradox helyzet alakult ki ma már, hogy külföldön sokkal jobbnak ítélik meg a magyar gazdaság teljesítményét és lehetőségeit is, mint hazánkban egyes befolyásos körök.

 

(11.40)

Nagyon jól tudjuk, hogy a gazdaságban - ha csak a Nobel-díjasok táborát nézzük - a várakozások szerepe rendkívüli mértékben felértékelődik. Tehát az a negatív válságkampány, amit egyesek próbálnak folytatni, nem igazán segíti a magyar gazdaság jövőjét. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell szembenézni a tényekkel és nincs szükség esetleg korrekcióra, minden tökéletesen zajlik, mert ez nincsen így. Ezt senki nem állította.

Ugyanakkor az, hogy a külföldi befektetők elbizonytalanodtak, hogy a kormány nincs tisztában dolgokkal, hogy önkényes lépéseket tesz, hogy szétzilál, egy ilyen kép felvázolása, nagyon bízom benne, nem igazán végiggondolt módon történt. Azt biztosra veszem, hogy nem szolgálja az ország érdekeit, miközben mindannyiunknak - kormánypártoknak és az ellenzéknek is - az ország érdekeit kellene szem előtt tartanunk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai