Készült: 2019.10.21.10:53:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

211. ülésnap (2001.05.30.), 252. felszólalás
Felszólaló Dr. Kovács Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Gémesi György gyakorlatilag szó szerint elmondta, amit én is szerettem volna elmondani, hogy jogi megítélés szempontjából két részre kell venni magát a rendszert, hiszen az első: az Alkotmánybíróság által augusztus 4-ei határidőponttal teljesen rendezett viszonyok kerültek bele ebbe a törvényjavaslatba, és ezt ezzel le is lehet zárni. Van egy másik, amely egy teljesen már jogi megítélés alá esik, noha szintén úgy gondoljuk itt mindannyian, a patkó mindkét oldalán, hogy jogos igényeket elégítene ki, ez pedig az, hogy ezeknek az önkormányzatoknak - és nem szeretném megismételni a képviselőtársak által elmondottakat -, amelyek nagyobbrészt saját erőből hozták létre ezeket a gázközművagyonokat, nem az önkormányzati törvény erejénél fogva kötelezően kiadandó vagyonról van szó, hanem egy olyan vagyonról, amiről Balczó Zoltán is szólt a saját módosító javaslata kapcsán, amely egy jogi kényszerhelyzetben lévő önkormányzati vagyonátadásról szól.

Ezt is rendezni kell, és én tudom támogatni a Gémesi képviselő úr által elmondottakat, mely szerint zárjuk le a kötelezően megoldandó feladatot, a viszonyokat az Alkotmánybíróság által meghatározottak szerint augusztus 4-ig, és ezt követően a hátralevő időszakra, ami egy más jogi megítélés alá esik, alkossunk egy új törvényt.

Azt pedig Kovács Tibor képviselőtársamnak szeretném végezetül elmondani, hogy én szívesen vettem azt, hogy vannak önkormányzatok, amelyek már megkapták a járandóságukat, nem a törvény alapján, hanem egy polgárjogi szerződés alapján, erre van lehetőség (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és ezek az önkormányzatok már nem állnak sorban itt, a parlamenti törvényhozás előtt, hanem kielégítést nyertek, amit én nagy örömmel tudtam támogatni.

Köszönöm szépen, elnök úr, és elnézést kérek. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai