Készült: 2021.07.28.11:53:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 74. felszólalás
Felszólaló Lasztovicza Jenő (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:29


Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Igazából én nem nagyon akartam hozzászólni a mostani vitához, de az előttem szóló Juhász képviselő úr, aki miniszter volt a honvédségnél, ragadtatott arra, hogy szót emeljek.

Igazából a legnagyobb honvédségi leépítés és tönkretétel, azt hiszem, az önök idejében volt. Önök zárattak be minden kiképzőközpontot, önök voltak azok, akik az ígéreteik ellenére nem tartottak be nagyon sok mindent a tiszti állomány és az akkori szerződéses állomány irányába.

Én szemtanúja és tanúja voltam több olyan rendezvénynek, ahol ön volt ott személyesen, és ígérgetett fűt-fát, két hónap múlva meg a főparancsnok lejött, és azt mondta: december 31-ével bezárjuk a laktanyát, és mindenkit szélnek eresztünk. Tehát az ön szájából hallani azt, amit ön most 13-14 perc alatt elmondott, én azt gondolom, eléggé hihetetlennek tűnik.

Én azt gondolom, azt, amit menteni próbál a mostani kormány honvédelemügyben, az sokkal többet ér, mint amit önök végeztek. Nem beszélve arról, hogy az önök kormánya alatt volt az, amikor az összes olyan hadieszköz szétbontása, kiárusítása megtörtént baráti köröknek, amiről sokat cikkezett a sajtó, az ügyészség is vizsgálódik. Úgy tudom, még nem záródtak le a vizsgálatok. Tehát én azt gondolom, hogy szemérmetlenség pont öntől hallani ezeket a szavakat, amik itt a parlamentben elhangzottak. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai