Készült: 2021.08.04.23:04:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 52. felszólalás
Felszólaló Dr. Puskás Tivadar (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PUSKÁS TIVADAR (KDNP): Köszönöm szépen a szót. A korábbi felszólalásra kívántam reagálni. De Simon képviselő úrra is egy fél szóval hadd reagáljak. (Simon Gábor: Figyelek.) Kezdem itt. Úgy gondolom, hogy arról van szó, és azt mondta képviselő asszony, hogy végre a nyugdíjalap a saját lábára állt. Az, amit egyébként mondani szíveskedett, éppen azok a kategóriák azok, ahol nem csökken a nyugdíj, ott a járulék elvételéről nem lesz szó. (Simon Gábor: Meg is ígéri?) Tanulmányozni kell ezt a költségvetést igazából.

Visszatérve, úgy gondolom, hogy egy kivéreztetett országban, amikor költségvetés csinálunk, akkor éppen az, aki a nyakát elvágta, ne hivatkozzon arra, hogy olyan költségvetés készült, amilyen.

(11.10)

Ez egy olyan költségvetés, amellyel szeretnénk túlélni a következő időszakot. Nem szeretnénk a görög útra jutni.

Hogy az európai források elosztásában valahol 70 százalék körülit felhasználtak belőle, és maradt a számunkra felhasználható forrás a maradék: én úgy gondolom, ezután arra hivatkozni, hogy nincsen Európából lehívható forrás, igencsak álságos dolog.

Úgyhogy, tisztelt képviselőtársaim, a negyedik, amihez szólnék, az egészségügy, illetve az egészségügyi ellátás. Én úgy gondolom, most az egészségügyi ellátás stabilizációjáról van szó, korábban pedig a társadalombiztosítás szétszedése volt a fő irányvonal. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Ezt megváltoztattuk, és nem ez pillanatnyilag az, amit el szeretnénk érni.

Köszönöm. (Simon Gábor: 2,5 perces hozzászólás, úgy látom.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai