Készült: 2021.08.05.15:37:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 216. felszólalás
Felszólaló Szilágyi György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:09


Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Azért vártam, hogy hátha esetleg a kormánypárti padsorokból is hozzá kívánnak szólni ehhez az ügyhöz, de látom, hogy nem.

Hadd mondjak önöknek még egy példát, kapcsolódva Gyüre Csaba képviselőtársamhoz, arra, hogy valaki közvetlenül vagy közvetetten részese az ügynek. Első világháborús megemlékezés, amit a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervez, én és Murányi Levente képviselőtársam vagyunk a helyszínen, s amikor vége van a megemlékezésnek, akkor a Jobbik, teljesen hivatalosan és demokratikusan működő magyarországi szervezetnek a megemlékezésére jövő embereket a rendőrség elkezdi igazoltatni és vegzálni. Mi odamentünk, és próbáltunk tenni ez ellen valamit. Majd itt is panasszal éltünk, amit szintén elutasítottak, hiszen közvetlenül velem és Murányi Leventével szemben nem intézkedett a rendőrség, nem igazoltatott.

De kérdés, hogy mennyire tartozik ez az adott pártra is. Most lehet, hogy a Jobbikról van szó, de gondoljanak bele abba, hogy egyszer lehetnek önök is ugyanebben a helyzetben. Mennyire vagyunk mi is közvetve érintve abban az esetben, amikor az általunk meghirdetett programra érkeznek oda emberek, tehát mi is érintettek vagyunk ennél a programnál, és úgy érezzük, hogy velük szemben olyan cselekedeteket valósítanak meg, ami véleményünk szerint nem megfelelő és nem a jogállamiságot próbálja meg mutatni. Elutasítják!

De vegyünk egy más példát, és ne beszéljünk a Jobbikról. Ha bármilyen olyan szabálytalanságot, törvénytelenséget, visszásságot tapasztalnak önök a képviselői munkájukkal összefüggésben, és bármilyen állampolgárt bármilyen hátrányos helyzetben találnak, amikor is valaki intézkedik vele szemben, akkor innentől kezdve azt lehet mondani, hogy önök nem élhetnének panasszal. Pedig véleményem szerint azért választottak meg minket a választópolgárok, és azért küldtek be minket a haza templomába, hogy ha ilyen dolgokat tapasztalunk, akkor azok ellen lépjünk fel, hiszen nekünk megvannak a lehetőségeink, megvan a kellő felhatalmazásunk arra, hogy változtassunk azokon a dolgokon, amik Magyarországon nem működnek normálisan.

(18.10)

De ennyi erővel akkor nem élhetünk panasszal, amikor visszásságot látunk, mert ugye nem vagyunk közvetlenül érintve. Tehát mindenképpen alátámasztott, én úgy érzem, ez a módosító javaslat, és ezért kérem önöket, hogy fontolják meg. És ne csak abból induljanak ki, hogy esetleg a mostanában divatos és önök által kitalált egyenruhás bűnözés és hasonló szavakat veszik figyelembe, hanem azt, amikor a hétköznapi életben, gondolom, önök is megpróbálnak segíteni az állampolgároknak, hogyha éppen valami visszásságot látnak, és hogy a hétköznapi életben mennyire nehezíti meg esetleg az önök munkáját is az, hogyha önöknek közvetlenül kellene részt venniük bizonyos esetekben, és csak akkor élhetnének panasszal.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai