Készült: 2021.08.04.23:58:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

125. ülésnap (2011.10.27.), 104. felszólalás
Felszólaló Boldvai László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BOLDVAI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Örömmel hallottam, hogy az államtitkár úr a hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a Fidesz politikájának középpontjában a leszakadó térségek és a halmozottan hátrányos helyzetű térségek megsegítése áll, és majd megtöltik tartalommal a vállalkozói övezetet.

Azt tudom mondani, államtitkár úr, hogy amikor én ilyet hallok önöktől, akkor valóban a szőr föláll a hátamon, mert én hiszek Orbán Viktornak, hogy ne a szavakra, hanem a tettekre figyeljünk. Ön, államtitkár úr, az önkormányzati kampányban Salgótarjánban járva, az ottani fideszes polgármester asszonnyal karöltve megígérte, éppen egy évvel ezelőtt, hogy megmentik a Salgótarjáni Öblösüveggyárat, és ön személyesen közbenjár azért, hogy az Öblösüveggyár újraindulhasson. Megígérte azt a támogatást, amellyel azt gondolták, hogy munkahelyteremtő támogatásból, illetve a Magyar Fejlesztési Bank támogatási hiteléből az önkormányzat részvételével megalakult cég majd újraindítja az Öblösüveggyárat.

Az a rossz hírem van, hogy a tények azt mutatják, hogy ezt a vállalásukat a választási kampányban elmondottakhoz képest nem voltak képesek végrehajtani, nem tudtak abban közrejátszani és közreműködni, hogy azt a hitelt, illetve foglalkoztatási támogatást, amit megígértek, ebben a halmozottan hátrányos helyzetű térségben mintegy 300 új munkahely megteremtésére igénybe lehessen venni.

De mondom azt: amikor arról beszélnek, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű térségek megsegítése, akkor például nálunk, Nógrád megyében, ami az ország egyik leghalmozottabban hátrányos helyzetű térsége, azzal kell szembesülnünk, hogy míg a Bajnai-kormány megígérte, illetve támogatta a 21-es út négynyomúsítását, az új munkahelyek megszerzésének egyik fontos infrastrukturális fejlesztését, addig itt a parlamentben az írásbeli kérdésemre a miniszter úrtól azt a választ kaptam, hogy a Fidesz-kormány elvette Nógrád megyétől ennek a négynyomúsításnak a teljes lehetőségét.

(14.10)

Ez azt jelenti, hogy ha a fejlesztések mentén versenyzünk a munkahelyekért más térségekkel, akkor azt kell tapasztalnunk, hogy bizony-bizony ebben a térségben önök csak a szavak szintjén támogatják a halmozottan hátrányos helyzetű térségeket, illetve az ott élő embereket, de a tettek szintjén sajnos nem. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai