Készült: 2020.02.28.09:49:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

38. ülésnap, 27. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Felszólalás oka Országgyűlés a tárgysorozatba vételt elutasította
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 27:19

Felszólalások:  <<  27  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! A napirend előtti felszólalások végére értünk. Most határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. (Zaj.) Kérem, foglalják el helyüket, és ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról szóló határozati javaslat határozathozatala. A Kulturális bizottság önálló indítványát H/1947. számon kapták kézhez. Mivel a határozati javaslathoz módosító javaslat nem érkezett, és részletes vitára nem került sor, most a határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/1947. számú határozati javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a határozati javaslatot 114 igen, 59 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1995. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/1995/9. számon, összegző jelentését pedig T/1995/10. számon terjesztette elő.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP képviselőcsoportjának vezetője a T/1995/4. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk. A T/1995/4. számú módosító javaslatban Sallai R. Benedek indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot az LMP kérésére. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen, 117 nem szavazattal, 30 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a módosító javaslatot nem tartotta fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1995/9. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 122 igen, 53 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1995/12. számú egységes javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az egységes javaslatot 116 igen, 39 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett elfogadta.

(10.00)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvénynek a tisztességes piaci magatartás megvalósulása érdekében a vállalkozások működésével összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/2086. számon kapták kézhez. Mivel a törvényjavaslathoz nem érkezett részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat, és a Törvényalkotási bizottság ülésének kezdeményezésére sem került sor, a zárószavazás során a törvényjavaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/2086. számú törvényjavaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 116 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés. Az előterjesztés T/1794. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Költségvetési bizottság összegző módosító javaslatát T/1794/557. számon, összegző jelentését pedig T/1794/558. számon terjesztette elő.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön házszabálytól való eltéréssel döntöttünk arról, hogy bármely képviselőcsoport vezetője legfeljebb tíz, a határozati házszabály 48. § (2) és (4) bekezdése szerinti kérést nyújthat be.

Az ellenzéki frakciók vezetői a módosító javaslatok fenntartáskérésének lehetőségével éltek. Ezekről képviselőcsoportonként, a módosító javaslatok irományszáma szerinti emelkedő sorrendben határozunk. A fenntartásra kért módosító javaslatok egymás mellett is elfogadhatók.

Tisztelt Országgyűlés! Most az MSZP képviselőcsoportja által indítványozott fenntartásokról határozunk.

A T/1794/20. számú módosító javaslatban Gőgös Zoltán és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 115 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/22. számú módosító javaslatban Gőgös Zoltán és Mesterházy Attila indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/24. számú módosító javaslatban Heringes Anita és Hiszékeny Dezső indítványa vetkezik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 112 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/64. számú módosító javaslatban Demeter Márta és Harangozó Tamás Attila indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 115 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/69. számú módosító javaslatban Teleki László indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 135 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/413. számú módosító javaslatban Tóbiás József és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 114 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/414. számú módosító javaslatban Tóbiás József és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 113 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/421. számú módosító javaslatban Hiller István és mások indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 116 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/422. számú módosító javaslatban Hiller István és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/423. számú módosító javaslatban Gúr Nándor indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 117 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

Tisztelt Országgyűlés! Most a Jobbik-képviselőcsoport által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.

A T/1794/14. számú módosító javaslatban Sneider Tamás indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 120 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/35. számú módosító javaslatban Mirkóczki Ádám indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/114. számú módosító javaslatban Z. Kárpát Dániel indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/201. számú módosító javaslatban Szilágyi György és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/223. számú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/279. számú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és Gyüre Csaba indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/284. számú módosító javaslatban Dúró Dóra és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 40 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/302. számú módosító javaslatban Sneider Tamás és mások indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 118 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/305. számú módosító javaslatban Sneider Tamás és mások indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 117 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

(10.10)

A T/1794/345. számú módosító javaslatban Szávay István indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen, 117 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

Tisztelt Országgyűlés! Most az LMP-képviselő­csoport által indítványozott módosító javaslatok fenntartásáról határozunk.

A T/1794/458. számú módosító javaslatban Schiffer András és mások indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/489. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők önálló indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/497. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/506. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 61 igen, 114 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/507. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/508. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen, 115 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/510. számú módosító javaslatban Szél Bernadett és más képviselők indítványát teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/514. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen, 116 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.

A T/1794/517. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványáról szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen, 116 nem szavazattal, 28 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

A T/1794/523. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők indítványa következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 41 igen, 115 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Költségvetési bizottság T/1794/557. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 116 igen, 40 nem ellenében, 20 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A stabilitási törvény és a házszabály rendelkezései alapján az Országgyűlés elnöke az előterjesztő által benyújtott T/1794/561. számú egységes költségvetési törvényjavaslatot megküldi a Költségvetési Tanács elnökének. A tanács három napon belül tájékoztatja az Országgyűlés elnökét a törvény 25. § (3) bekezdés szerinti véleményéről. A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1760. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/1760/6. szá­mon, összegző jelentését pedig T/1760/7. számon terjesztette elő.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel a képviselőcsoportok vezetői fenntartáskérési és külön szavazási igényt sem terjesztettek elő, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1760/6. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 148 igen, 4 nem szavazattal, 24 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1760/8. számú egységes javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az egységes módosító javaslatot 147 igen, 4 nem szavazattal, 24 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések tárgysorozatba vételéről döntünk. Emlékeztetem önöket, hogy ezek vitáját a tegnapi ülésnapon már lefolytattuk. Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e a Schiffer András, LMP, képviselő által az egyes törvényeknek a közhatalmat gyakorló politikusok és közpénzekkel gazdálkodók vagyonnyilatkozat-tételi szabályainak átalakítását szolgáló módosításáról címmel T/1559. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 59 igen, 115 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba. (Dr. Schiffer András tapsol.)

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem önöket, tárgysorozatba veszik-e a Schiffer András, LMP, képviselő által a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról, valamint egyes törvények antikorrupciós tárgyú módosításáról szóló, T/1793. számon előterjesztett törvényjavaslatát.

Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 60 igen, 115 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.

(10.20)

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatali eljárásunk végére értünk. Most a második olvasatos vitákkal folytatjuk munkánkat. Előtte kettő perc technikai szünetet rendelek el. Köszönöm munkájukat. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Megkérem a teremben tartózkodó képviselőtársaimat, hogy szíveskedjenek helyüket elfoglalni.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a honvédek jogállásával, valamint a hadigondozással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló előterjesztéshez benyújtott bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslat vitája. Az előterjesztés T/2084. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Honvédelmi bizottság mint kijelölt bizottság részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatát T/2084. számon (Zaj. ‑ Az elnök csenget.), 2084/11. számon, a jelentését pedig 2084/12. számon megkapták. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/2084/14. számon, összegző jelentése pedig T/2084/15. számon a honlapon elérhető.

Tisztelt Országgyűlés! A vitában elsőként a Törvényalkotási bizottság álláspontjának, valamint a megfogalmazódott kisebbségi vélemény ismertetésére kerül sor. Ezekre összesen 15 perc áll rendelkezésre. Megadom a szót Vejkey Imre képviselő úrnak, a bizottság előadójának.

Felszólalások:  <<  27  >>    Ülésnap adatai