Készült: 2020.10.01.10:20:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

14. ülésnap (1998.09.29.), 278. felszólalás
Felszólaló Dr. Mikes Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  278  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MIKES ÉVA (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is szeretném megkövetni Bauer urat, hogy a hozzászólása tartama alatt kimentem a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslat árnyékában, és az egészségügyi miniszter jelenlétében meg sem merem mondani, hogy miért távoztam az ajtóig néhány percre, de ettől függetlenül hallottam és hallgattam önt. Viszont ha nálam van a szó, akkor hadd ragadjam meg ezt az alkalmat arra, hogy kijelentsem, hogy a továbbiakban nem kívánok hozzászólni, hacsak nem személyes érintettség okán, amiben bizonyos vagyok, hogy erre nem lesz okom, hisz eddig sem volt.

Tehát hadd szögezzem azt le, hogy az indítványomat fenntartom. Bauer úr a Házszabály jó ismeretében világosan elmondta, és ebben tökéletesen igaza van, hogy a tárgy és a cím kérdésében nem, de egyéb tekintetben nyitott a kérdés, tehát a bizottság összetételéhez, annak ügyrendjéhez kapcsolódó vitára nyitott a lehetőség, tehát módosító indítványok keretében, illetve a részletes vitában.

Abban amit ő elmondott, valóban van többféle me

gállapítás, ami megfontolásra méltó és érdemes. Azonban annyit hadd fűzzek hozzá, és e késői óra miatt is és azért is, mert nem tartozik a tárgyhoz, nyilvánvaló, hogy hosszas fejtegetésekbe és elméleti mélységű fejtegetésekbe lehetne bocsátkozni itt a kormánypárt, ellenzék oldaláról ennek elméleti közelítéséről, de én azt hiszem, hogy többpárti polgári demokráciában egy negatív állítással megállapítható az, hogy ki az ellenzéki egy parlamentben: az, aki nem kormánypárti. Most e tekintetben kormánypártnak véleményem szerint azok tekinthetők, amely pártok, illetve pártok parlamentben jelen lévő frakciói koalíciós megállapodást kötöttek az ország kormányzására. Nyilvánvaló, hogy én sem a MIÉP, sem a közvélemény, sem Szájer úr, sem a miniszterelnök úr nevében nem óhajtok beszélni. Ezt azért mondom, mert a hozzászólásokban többen kitértek arra, hogy ők mit mondtak, illetve mit cselekszenek. Én a magam részéről a kellő számú képviselő támogatásával az indítványt benyújtottam, és ezt fenntartom. Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  278  Következő    Ülésnap adatai