Készült: 2021.06.16.02:33:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2001.12.12.), 122-124. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba
Beosztás igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:11


Felszólalások:  Előző  122 - 124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen...

ELNÖK: Egy pillanat, államtitkár úr. Kinek az idejéből? - kérdezi Sasvári képviselő úr. A Fidesz átenged az államtitkár úrnak időt? Mert az MDF ideje elfogyott már. (Sasvári Szilárd: Egy percet.)

 

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Egy percet kaptam, elnök úr, köszönöm szépen. Akkor kérem nulláról indítani az órát a Fidesz ideje terhére.

Teljesen igaza van Baráth Etele képviselő úrnak, valóban, akárhány felmérésben megkérdezik az embereket, mit tartanak nagyon fontosnak, ez a biztonság, a közbiztonság. Ebben nincs köztünk vita. Amit én állítok, hogy a közbiztonság az elmúlt három és fél esztendőben jelentősen javult Magyarországon. Itt tartom a kezemben 1981-re visszamenően a bűnügyi statisztikákat. Ebből pedig az olvasható ki, hogy például az embereket leginkább súlyosan érintő vagyon elleni bűncselekmények - aminek a skálája nagyon tág - száma nagyon-nagyon régen nem volt olyan alacsony, mint a 2000. évben, mindössze 311 ezer ilyen bűncselekményt követtek el. Összehasonlításul: '97-ben 393 ezret, '98-ban 457 ezret, de '95-ben is 391 ezret követtek el ebből a bűncselekményből. Úgyhogy a javulás ezen a téren is minden mutató tekintetében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) megállapítható. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  122 - 124  Következő    Ülésnap adatai