Készült: 2021.06.14.19:22:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2001.12.12.), 104. felszólalás
Felszólaló Sasvári Szilárd (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A képviselő asszonynak szeretnék röviden reagálni. Az jutott eszembe a hozzászólásakor, hogy vajon ezeket a mondatokat miért nem mondta el korábban. Miért nem mondta el ezeket a nagyon szép célokat, amikor a Bokros család - Bokros-csomag... (Derültség.) Nem is rossz az elszólás! (Kuncze Gábor: Az az Orbán család, akire te gondolsz! - Dr. Kis Zoltán: Csak családban tudtok gondolkodni?) Nem is rossz az elszólás, így van! Amikor a Bokros-csomag családtámogatási rendszert bontott le Magyarországon, akkor vajon miért nem emelték fel a szavukat? Akkor vajon miért nem tették ezt meg? Miért nem szavazták meg azt a költségvetést, amelyik a családtámogatási rendszert hozta vissza Magyarországra? Miért nem szavazták meg a minimálbér felemelését, annak érdekében, hogy azok a családok is tisztességes minimumjövedelemhez jussanak, akik ennél jóval alacsonyabból éltek? Miért nem szavazták meg azt, hogy a magyar kormány megszüntetette azt a szemléletet, hogy a szociális segély ugyanannyi volt, mint a minimálbér? Miért nem támogatják azt az elvet, hogy a munkát vállalót támogassuk a legnagyobb mértékben? Erről szól a minimálbér.

 

(13.20)

 

Miért nem szavazták meg a zárszámadásban azt az 5 milliárdos átcsoportosítást, amely az állami támogatású bérlakásprogramot tenné olyan aktívvá, ami lehetővé teszi, hogy az alacsony jövedelmű családok is kaphassanak ilyen lakásokat? (Moraj, közbeszólások az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.) Ez mind-mind olyan dolog, amire mindenképp szükség van.

A képviselő asszony azzal kezdte, hogy az országimázs költségvetését másra kellene költeni. (Szabó Sándorné: Így van!) Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor 1996-ban a Horn-Kuncze-kormány megállapodást kötött egy multicéggel píármunkára mai értéken 7 milliárd forinttal - ezt Herényi Károly képviselő úr mondta, 7 milliárd értékben! -, akkor miért nem beszéltek arról, hogy ezt az összeget hova kellene inkább tenni. (Dr. Szanyi Tibor: Ezt honnan veszed?) Ráadásul e megállapodások teljesítése egyébként jórészt szóbeli konzultáción folyt. Kérdezem én, milyen számviteli fegyelem volt annak idején?!

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  104  Következő    Ülésnap adatai