Készült: 2020.09.25.18:36:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2009.11.30.), 78. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Az oktatásügy irányítását jellemzi az a nívótlanság, káosz és zűrzavar, ami ma van. Mást gondol a miniszter, mást gondol az államtitkár, mást a szocialista képviselők a bizottságban, mást Magyar Bálint. Hetente-havonta nyújtanak be két-három paragrafusos törvénymódosításokat, fontos, de egyébként nem túl lényeges kérdésekkel foglalkoznak, az oktatás szereplői pedig már csak legyintenek ezekre a próbálkozásokra, amelyeket önök törvényalkotás címén tesznek.

Lényeges kérdésekkel nem foglalkoznak, miniszter úr, olyan lényeges kérdéssel nem foglalkoznak, mint a finanszírozás helyzete a közoktatásban. Az önök utóbbi években történő mérlege: 100 milliárdot meghaladó forráskivonás, több száz bezárt óvoda, több száz bezárt iskola. Nem foglalkoznak olyan lényeges kérdéssel, hogy a szakiskolákból mekkora a lemorzsolódás, nem foglalkoznak azzal (Az elnök csengővel jelzi a hozzászólási idő leteltét.), hogy az érettségi elveszítette a komolyságát.

Önök nem képesek tisztességes kormányzásra, már alkalmatlanok erre. A válaszát nem fogadom el. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai