Készült: 2020.09.21.11:28:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 120. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tulajdonképpen csatlakoznék Kormos Dénes képviselő úr felszólásához, illetve azt jóval megelőzően volt Török Zsolt képviselő úrnak egy felszólalása, ami arról szólt, hogy nevetséges módosítók, majd most államtitkár úr arról beszélt, hogy minden módosításnak ára van. És ez valóban így is van. Hadd említsek önöknek egy-két oktatást érintő módosításukat, amelynek ára van. Mégpedig, azt gondolom, félelmetes ára, hiszen ezek a módosítók, amelyeket önök beterjesztettek, a magyar oktatás szereplőit játsszák ki egymással szemben, fenntartókat és intézményeket, felsőfokú oktatást és közoktatást.

Magyar Bálint képviselő úr, aki most nincs jelen, és nem tudom, milyen minőségében, most éppen mint kormánypárti vagy ellenzéki képviselő, mindenesetre nagyon helyesen észrevette, hogy az Arany János programhoz bizony vissza kell pótolni pénzt. Önök ezt a javaslatot az oktatási bizottságban támogatták is. Honnan vett el Magyar Bálint képviselő úr? Az érettségik lebonyolításától. Kijátssza egymással szemben a felzárkóztatást és a középiskolai oktatást.

(11.10)

Az államtitkár úr beszélt arról, hogy 7,5 százalékkal visszaemelnék az eredeti szintre a művészetoktatás támogatását. Nagyon helyes! Honnan vesznek el önök? A felsőoktatástól. Kijátsszák egymással szemben a művészeti oktatást és azt a felsőoktatást, ahol évek óta finanszírozási gondok vannak.

Diadaljelentésként közlik velünk, hogy rendbe teszik a gyermekétkeztetést. Honnan vesznek el pénzeket? Az önhikis településektől. Kérem szépen, azt csinálják, hogy az egyik kezükkel adnak, a másik kezükkel meg egyébként ugyanabból a zsebből vesznek ki. Hát, ilyen megoldásokat és ilyen módosító javaslatokat tesznek önök. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  120  Következő    Ülésnap adatai