Készült: 2021.01.16.05:53:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

114. ülésnap (2000.02.01.), 321. felszólalás
Felszólaló Dr. Kökény Mihály (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  321  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖKÉNY MIHÁLY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Horváth Zsolt képviselőtársam egy picit megpróbálja leegyszerűsíteni a szocialista álláspontot és úgy beállítani, hogy a javaslatok egy része egyszerűen csak arra irányul, hogy bizonyos, a kormány által a végrehajtási rendeletekbe szánt szabályozásokat törvénybe átemeljen.

Azt gondolom, hogy a szocialista álláspont messze több ennél, és újólag szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ezzel a törvénnyel kapcsolatban az indítványaink csak egyfajta kárenyhítésre tudtak szorítkozni. Hiszen annak érdekében, hogy valóban egy átfogó, a szakellátásra is kiterjedő és minden más egyéb részletre kiterjedő reformjavaslat szülessen, számos más törvény módosítása is szükséges lenne - és itt most nem az önkormányzati törvény vitáját akarom megnyitni, de az egészségügyről szóló törvény, az illetékekről szóló törvény, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokról szóló jogszabályok módosítása lenne szükséges. Mi azért gondoltuk az ajánlás megfelelő pontja szerint a hatálybalépés halasztását, hogy közben legyen módja a kormánynak arra, hogy ezeket a hiányosságokat pótolja, hiszen ilyen rövid idő alatt nem volt arra módunk, hogy ezt a fajta jogharmonizációs, kodifikációs munkát itt elvégezzük a törvénnyel összefüggésben.

Természetesen, amikor az ajánlásunk 31. pontjában arra tettünk javaslatot, hogy a kormány május 31-éig az Országgyűléshez a szakellátás körében az önálló orvosi tevékenységet végző orvosok működtetési jogáról nyújtson be törvényjavaslatot, arra is gondoltunk, hogy ez is tartalmazhatná az említett jogharmonizációs lehetőségeket.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  321  Következő    Ülésnap adatai