Készült: 2021.05.10.06:46:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 66. felszólalás
Felszólaló Körömi Attila (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÖRÖMI ATTILA (független): Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Ha az emberek azt érzik, hogy Magyarországon kiterjedt korrupció van, akkor persze lehet erre azt mondani, hogy ezt az érzületet keltik sokan, akár maga a média is. De ha ezt érzik, akkor az van. Úgy tűnik, hogy Magyarország egyre inkább hasonlít az 1992-es Olaszországhoz, amikor néhány ügyész dolgozni kezdett, és a teljes politikai elit került vád alá, akár jobb-, akár a baloldalról akkor Olaszországban.

Azért kellett volna kérnie az ügyészségnek Medgyessy Péter mentelmi jogának a felfüggesztését, mert közvádas cselekményekre utalt. Az Országgyűlés ebben az esetben nyilván kiadta volna az ő mentelmi jogát, és egészen más úgy álláspontot képviselni, véleményt mondani és tanúvallomást vagy vallomást tenni, hogy az ügyészség kihallgatja az illetőt, mint hogy esetleg az SZDSZ nyomására ő elkezdi a saját érveit visszapuhítani.

Ezért engedje meg, hogy minden személyes tiszteletem ellenére se fogadjam el az ön válaszát, és ezt kérem a tisztelt Háztól is, hogy bizottsági ülésen legalább vizsgálható legyen az a mondat, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai