Készült: 2021.05.07.18:00:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 306. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (független)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  306  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LEZSÁK SÁNDOR (független). Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt héten az általános vita végén miniszter úr korrekt válaszának volt egy része, ami nem győzött meg, amivel továbbra sem értek egyet. Szeretném, ha most meggyőzne.

A törvénytervezet akkor ad lehetőséget a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsítására és egyszerűsítésére a kormány által rendeletben meghatározott közigazgatási hatósági ügyekben, ha többek között legalább 5 milliárd forint a költségigénye, ez egyértelmű, itt vita nem lehet, vagy legalább ezer új munkahely megteremtését biztosítja. Úgy vélem, hogy a közösen megélt, elmúlt közel két évtized privatizációs rémtörténetei vagy éppen a Közép- és Kelet-Európában a tőkeerős mamutcégek olykor csalóka beruházásai tesznek óvatosabbá engem is, amikor megfogalmazom, hogy nem egyértelmű, hogy mihez képest ezer az ezer, és hány esztendeig érvényes az elvárás.

Tehát jár-e kivételezett bánásmód, ha netán ez az ezer munkahely átalakul, vagy éppen az ezer munkahely úgy jön létre, hogy korábbi, nem tudom, hány munkahelyet szüntetnek meg vagy alakítanak át? Úgy vélem, egyértelműsíteni kell a törvényben, hogy az ezer fő legalább három esztendeig foglalkoztatott többlet ezer fő kell hogy legyen. Mindenképpen úgy látom, és az elmúlt héten jogászokkal egyeztetve erősödött bennem, hogy újra fölvetem, szabályozni, egyértelműsíteni kell a törvénytervezetnek ezt a mondatát.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  306  Következő    Ülésnap adatai